"Als het erop aankomt weet ik dat mijn noodverlichting werkt en mijn klanten snel de uitgangen in de winkel kunnen vinden. Een gerust gevoel!"

Noodevacuatie

Stelt u zich eens voor: brand of een andersoortige alarmerende situatie die gepaard gaat met stroomuitval. Het is wettelijk verplicht uw evacuatie goedgeregeld te hebben en dat u met calamiteiten uw pand veilig kunt verlaten. Nu-Swift, specialist op het gebied van veiligheid en evacuatie, werkt conform de eisen die de overheid stelt.

Rookmelders

Voor uw veiligheid en om schade te beperken is het van groot belang dat een brand direct wordt opgemerkt. Een goed geplaatste rookmelder levert een zeer nuttig bijdrage die nog groter wordt als de rookmelder gekoppeld is aan een centrale alarmmelder. Wij leveren en onderhouden zowel losse rookmelders als gekoppelde rookmelders.

Speciaal voor bedrijven die wettelijk geen ontruimings- en of brandmeldinstallatie behoeven, biedt Nu-Swift een technisch hoogstaande en betaalbare oplossing met een rookmelder alarmeringssysteem op 230 Volt. Dit systeem koppelt rook- en hittemelders draadloos, zodat ze bij rookdetectie vrijwel gelijktijdig afgaan.

Noodverlichting

Als uw bezoekers, klanten of medewerkers bij een calamiteit overhaast uw pand moeten verlaten, is het verplicht dat de vluchtroute duidelijk te volgen is dankzij de noodverlichting. Ook zorgt de noodverlichting ervoor dat uw (bedrijfs)verbanddoosbrandblussers en brandslanghaspel goed zichtbaar zijn. Ze kunnen snel worden gelokaliseerd en ingezet.

Nu-Swift ontzorgt u met de aanleg, inrichting en het jaarlijks onderhoud van uw noodverlichting. Bij een calamiteit treedt uw noodverlichting direct in werking, zodat uw medewerkers snel, ordelijk en zonder paniek het pand kunnen verlaten. De ontruiming verloopt goed, de vluchtroutes zijn duidelijk gemarkeerd en er is voldoende licht om op werkplekken met een verhoogd risico een gevaarlijk proces af te sluiten, alvorens een veilig heenkomen te vinden.

Ontruiming

Verder komt een ontruiming op gang door een goede interne organisatie die is vastgelegd in een ontruimingsplan en kunnen hulpverleners, bezoekers en personeel gebruik maken van ontruimingsplattegronden.

Nu-Swift kan een ontruimingsplan opstellen, volledig afgestemd op de situatie binnen uw bedrijf én conform NTA 8112. Daarnaast kunnen we voor u ontruimingsplattegronden ontwikkelen, zodat bezoekers en personeel tijdens de evacuatie veilig en snel de nooduitgang kunnen vinden. Zo bent u er zeker van dat aan alle facetten ten aanzien van veiligheid en preventie zo goed mogelijk wordt voldaan.

Meer informatie Noodevacuatie


In ruim 60% van de situaties heeft een bedrijf geen of te weinig
noodverlichting, is deze verkeerd geplaatst en/of slecht onderhouden.
(ervaringscijfer NVFN)

 

Afdrukken Doorsturen